Fredriks Nylén bakar och bloggar på Fredriks Fika, här delar han med sig av ett gott recept på chokladbollstårta.
Chokladbollstårta med nutella
Du behöver:
- 3 dl florsocker
- 400 g rumsvarmt smör
- 1 dl kakao
- 13 dl havregryn
- 2 dl nutella
- 0,5 dl starkt kaffe
Till dekoration av tårtan:
- Nutella
- Eventuellt jordgubbar
- Pärlsocker
Läs även: 7 chokladrecept som är helt oemotståndliga
Gör så här:
1. Ta fram en springform med 22-24 cm i diameter och klä den med bakplåtspapper.
2. Blanda ihop florsocker med rumsvarmt smör.
3. Ta fram en skål och häll ner två dl nutella och en dl kakao där i. Blanda ihop och tillsätt sedan kaffe och havregryn. Blanda väl.
4. Nu är smeten klar och det är dags att ställa in den i kylen. Tryck ut degen i formen och kyl sedan i cirka tre-fyra timmar tills den är kall.
5. Dags för servering! Ta ut kakan ur formen och ställ på en serveringsbricka. Dekorera sedan tårtan med pärlsocker. Spritsa toppar av nutella och lägg på jordgubbar som dekoration. Klart!
Fredrik Nylén bakar och bloggar om sina recept på bloggen Fredriks Fika.