Chokladlyx – tryfflar med lakrits!

Skippa chokladbollen och prova dessa läckra (och lite nyttigare!) tryfflar på kakao, lakrits, kaffe och dadlar! Mixa, rulla och ät!

Chokladtryfflar med lakrits

(blir ca 25 små tryfflar)
Tid: 15 minuter + 1 timme i kylen.

Det här behöver du:

  • 14 mjuka dadlar, urkärnade
  • 2 msk nötsmör
  • 2 1/2 msk bryggkaffe
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kakaonibs

 Att rulla i:

  • 1 msk kakao
  • 1/3 tsk lakritspulver

 

Läs också: Chokladmousse med saltad mandelgrädde

 

Så här gör du:

  1. Mixa dadlar, nötsmör, kaffe, kakao, lakritspulver, vanilj och salt i en matberedare till en krämig smet.
  2. Tillsätt mandelmjölet och mixa hastigt tills det blandats.
  3. Tillsätt slutligen kakaonibsen och mixa i någon sekund så att de bara krossas lite grann.
  4. Forma bollar och rulla i kakao blandat med lakritspulver. Lägg på ett fat och låt stå i kylen i 1 timme. 
  5. Servera till fikat eller som smarrigt mellis! 
  6. Förvaras i kylskåp, tryfflarna håller i upp till 2 veckor.

 

Recept ur boken Comfort food – Från matnojor till ren njutning (Norstedts) av Agnes Gällhagen.

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar