Chokladtryfflar med lakrits
(blir ca 25 små tryfflar)
Tid: 15 minuter + 1 timme i kylen.
Det här behöver du:
- 14 mjuka dadlar, urkärnade
- 2 msk nötsmör
- 2 1/2 msk bryggkaffe
- 3 msk kakao
- 1 tsk lakritspulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk havssalt
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk kakaonibs
Att rulla i:
- 1 msk kakao
- 1/3 tsk lakritspulver
Läs också: Chokladmousse med saltad mandelgrädde
Så här gör du:
- Mixa dadlar, nötsmör, kaffe, kakao, lakritspulver, vanilj och salt i en matberedare till en krämig smet.
- Tillsätt mandelmjölet och mixa hastigt tills det blandats.
- Tillsätt slutligen kakaonibsen och mixa i någon sekund så att de bara krossas lite grann.
- Forma bollar och rulla i kakao blandat med lakritspulver. Lägg på ett fat och låt stå i kylen i 1 timme.
- Servera till fikat eller som smarrigt mellis!
- Förvaras i kylskåp, tryfflarna håller i upp till 2 veckor.
Recept ur boken Comfort food – Från matnojor till ren njutning (Norstedts) av Agnes Gällhagen.