Recept på chokladsnittar
60 kakor
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 gr
Du behöver:
Deg
- 200 g smör
- 2 ½ dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
Pensling och garnering
- 1 ägg
- 3 dl hackade hasselnötter
Lakritskola
- 1 dl farinsocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl grädde
- 2 nypor flingsalt
- 4 tsk lakritspulver
- 1 msk smör
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 6 delar och rulla ut varje del till en rulle. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och lägg tre degrullar på varje plåt. Platta till rullarna lite, pensla dem med uppvispat ägg och strö över hackade hasselnötter.
2. Grädda varje plåt mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rullarna kommer att flyta ut lite åt sidorna. Skär de varma längderna i 2 cm breda, sneda bitar. Låt dem svalna på plåten.
Lakritskola
Låt farinsocker, sirap, grädde, salt och lakritspulver puttra i en kastrull på låg eller medelvärme i ca 5 minuter. När smeten har tjocknat och blivit trögflytande, ta kastrullen från värmen och blanda i smöret. Ringla kolan över de skurna chokladsnitten och låt stelna.

Fika är livet, Bonnier fakta.
Läs också: 7 oemotståndliga chokladrecept