Det här behöver du:
Botten:
- 200 g digestivekex
- 75 g smält smör
Fyllning:
- ca 400 g konserverad karamelliserad mjölk (dulce de leche)
Tryffeltäcke:
- 1 1⁄2 dl vispgrädde
- 400 g schweizernötchoklad
- 2 nypor flingsalt
Topping:
- 2 dl vispgrädde
- kakao
Till servering:
- ca 250 g färska bär
Läs också: Recept på choklad- och banantryffel
Så här gör du:
- Krossa kexen till smulor och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut blandningen jämnt på botten i en springform, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.
- Bred ut den karamelliserade mjölken jämnt på botten och låt stå svalt medan du gör tryffeltäcket.
- Koka upp grädden i en kastrull. Ta bort från plattan, bryt ner chokladen i kastrullen och låt den smälta helt under omrörning.
- Bred ut tryffelblandningen jämnt i formen och strö lite flingsalt på toppen. Låt stå i kylen i minst 4 timmar.
- Vispa grädden och spritsa sedan ut den i toppar längs kanten. Pudra lite kakao på topparna.
- Servera tillsammans med färska bär.
Receptet kommer från Middagstipset (Bonnier Fakta) av Jenny Warsén.