Du behöver:
Cupcakes:
Bottnar:
- 50 g smör
- 100 g digestivekex (8 st)
- 15 g strösocker (1 msk)
- 100 g hyvlad mörk choklad
- 48 minimarshmallows
Småmuffins:
- 140 g vetemjöl (2 1/4 dl)
- 170 g strösocker (2 dl)
- 45 g kakao (1 dl)
- 3 g vaniljsocker (1 tsk)
- 2 g bakpulver (1/2 tsk)
- 2 g bikarbonat (1/2 tsk)
- 3 g salt (1/2 tsk)
- 55 g ägg (1 st)
- 125 g mjölk, 3 % (1 1/4 dl)
- 45 g vegetabilisk olja (1/2 dl)
Italiensk maräng:
- 125 g äggvita (4 st)
- 75 g vatten (3/4 dl)
- 210 g strösocker (2 1/4 dl)

Så här gör du:
Bottnar
- Sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktion.
- Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt.
- Smält smöret i en kastrull.
- Smula digestivekexen och lägg smulorna i en bunke. Tillsätt socker samt smör och blanda. Fördela smulblandningen i formarna och jämna till ytan med baksidan av en sked.
- Grädda mitt i ugnen i 4 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och strö hyvlad choklad i varje form. Lägg på 4 minimarshmallows så snart chokladen har smält.
Småmuffins
- Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke.
- Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och blanda tills det blir en slät smet. Fyll formarna till drygt ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt svalna helt.
Italiensk maräng
- Vispa äggvitan till ett hårt skum i en bunke.
- Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll direkt och i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa på medelhastighet tills marängen är kall.
- Spritsa eller stryk på maräng på varje cupcake och bränn av den med en gasbrännare.

Receptet är hämtat från Roy Fares bok United states of cakes (Bonnier Fakta).