Du behöver:
Ca 20 bitar
Ugn: 200 grader
Tid: 30 minuter
Rulltårta
- 3 ägg
- 1 1/2 dl strösocker + cirka 1 dl till garnering
- 3/4 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Smörkräm
- 100 g rumsvarmt smör
- 200 g florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
2. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver i en annan bunke och blanda. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten jämnt med en spatel.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Ta under tiden fram ett nytt bakplåtspapper och täck det med ett tunt lager socker. Stjälp upp den färdiga rulltårtan på det sockrade papperet och dra genast bort pappret som den gräddats på. Pensla försiktigt med lite kallt vatten om det är svårt att dra bort. Låt svalna.
5. Gör smörkrämen. Vispa smör, forsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Rör ner äggulan.
6. Bred ut fyllningen över rulltårtan och rulla ihop den. Rulla in den
i bakplåtspapperet och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan den serveras.
Från fika till fest (Bonnier fakta), ca 159 kr.