Baka pajen som alla älskar

På torsdag firas Thanksgiving i USA – med familj, vänner, ugnsstekt kalkon och pumpapaj. Här är ett enkelt, snabbt recept på den otroligt goda pajen. Baka, bjud och njut!


Pumpapaj har en given plats på middagsbordet när man firar Thanksgiving i USA. Vi i Villas säljare Hans Henretta, som själv har amerikanskt påbrå och bott där länge, brinner för de amerikanska traditionerna och delar med sig av sitt favoritrecept på godaste pumpapajen.

– Det är dags för pumpajen att slå igenom och bli lika stor här i Sverige som i USA! Det är konstigt att den inte gjort det tidigare egentligen – inte minst för att alla som ätit pumpapaj älskar den, säger Hans.

Recept på amerikansk pumpapaj

Du behöver:

  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kryddpeppar
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen nejlika
  • 2 stora ägg
  • 1 burk konserverad pumpapuré
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 färdigt pajskal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220C.
  2. Lägg pajskalet i en pajform och tryck upp kanterna.
  3. Blanda socker, kanel, salt och kryddor i en liten skål.
  4. Vispa upp äggen i en stor skål.
  5. Rör ner pumpapurén samt socker- och kryddmixen.
  6. Rör ner den kondenserade mjölken lite i taget.
  7. Häll fyllningen i pajskalet.
  8. Grädda i 15 minuter.
  9. Sänk värmen till 175C och grädda i ytterligare 40–50 minuter (testa med en sticka i mitten av pajen).
  10. Låt svalna i 2 timmar och servera med vispgrädde.

Recept: Mississippi Belle

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar