Spetsa till fredagsmyset med det här goda receptet. Pulled pork, koriander, chilimajonnäs och en het cayenne-kryddblandning är vägen till framgång om du vill skapa foodtruck-känsla i tacosen även på hemmaplan.
Pulled pork tacos med kålsallad och picklad rödlök
4 portioner.
Det här behöver du:
Pulled pork:
- 500 g benfri fläskkarré
- 1 påse Santa Maria Taco Spice Mix Hot Cayenne
- Aluminiumfolie
Picklad rödlök
- 1 st rödlök
- 1 dl vitvinsvinäger
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
Tillbehör
- 1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
- 400 g blandad, strimlad kål
- Santa Maria Chili Mayo
- 1 kruka koriander
Läs också: Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 °C.
- Gnid in köttet med kryddmixen och slå in i aluminiumfolie. Tillaga i ugnen i minst 80 minuter.
- Låt köttet vila och dra sedan isär det med två gafflar.
- Skiva löken tunt och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt. Låt vila 30 minuter.
- Strimla kålen.
- Stek eller grilla tortillan. Lägg på strimlad kål, pulled pork, picklad rödlök, chilimayo och koriander.
Recept från Santa Maria.