Franska pepparkakor – så gör du!

Sugen på pepparkakor? Här är ett recept ur boken Birgittas bästa julkakor!


Franska pepparkakor

När tiden tryter passar skurna pepparkakor perfekt. Lätt att ta med och snabbt att baka.

Du behöver:

75 st

  • 2 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • ca 6 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Hacka mandeln grovt. Rör smöret och blanda i socker, sirap, kryddor, bikarbonat, mandel och mjöl.

2. Arbeta ihop. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela den i två delar och forma varje del till en tjock rulle. Eventuellt kan de plattas till så att de får en rektangulär form.

3. Linda in varje rulle var för sig i plastfolie. Lägg rullarna i kyl några timmar eller till en annan dag. Skär sedan degrullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.

4. Grädda mitt i ugnen, i 175 °C, cirka 12 minuter.

Birgittas bästa julkakor, Lind & Co

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar