Fruktbål – läskande & somrigt!

Kan det bli mer sommar? Läskande lemonad med syrlig grapefrukt och söta jordgubbar, mynta och massor av is. Bara blanda och njut!


Fläderbål med grape och jordgubbar 

3 liter. Tid 10 min. 

Ingredienser:

  • 2 grapefrukter
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 2 liter sodavatten
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 1 kruka mynta 
  • Is

 

 

Så här gör du:

  1. Dela grapefrukterna på hälften och pressa saften ur 3 av halvorna. 
  2. Skär den resterande halvan i tunna skivor. 
  3. Blanda pressad grapefrukts- och flädersaft med sodavatten i en rymlig kanna eller bålskål. 
  4. Lägg i skivad grape­frukt, jordgubbar, myntablad och så mycket is som får plats.

Grapefrukt är rik på C-vitamin och folat.

 

Receptet är hämtat från Sara Begners nya bok Vår kokbok – Hälsa (Norstedts).

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar