Glöggtiramisu
6 små portioner
Du behöver:
2 ägg
1 1⁄2 dl florsocker
2 krm äkta vaniljpulver
250 g mascarpone
rivet skal av 1/2 ekologisk citron
8–9 savoiardikex
1 dl vinglögg, röd eller vit
1 dl starkt, kallt kaffe, gärna espresso
kakao
Gör så här:
1. Dela äggen i gula och vita. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum.
2. Vispa äggulor luftiga med florsocker och vaniljpulver i ett par minuter. Tillsätt mascarpone och citronskal och vispa ihop till en jämn smet. Vänd försiktigt ner äggvitan.
3. Doppa kexen i glögg blandat med kaffe.
4. Varva doppade kex och smet i små glas eller i en stor form. Avsluta med smet. Ställ kallt i minst 1 timme men gärna över natten.
5. Pudra över rikligt med kakao före servering.
Läs också: Fudge – på fem minuter!