Glöggtiramisu – klassisk dessert med jultwist

En italiensk tiramisu blir allra godast om den får stå och dra över natten. Här har amaretton bytts ut mot glögg för att ge desserten en smak av jul. Servera gärna i glögglas!

Tiramisu

Glöggtiramisu

6 små portioner

Du behöver:

2 ägg

1 1⁄2 dl florsocker

2 krm äkta vaniljpulver

250 g mascarpone

rivet skal av 1/2 ekologisk citron 

8–9 savoiardikex

1 dl vinglögg, röd eller vit

1 dl starkt, kallt kaffe, gärna espresso 

kakao

Gör så här:

1. Dela äggen i gula och vita. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum.

2. Vispa äggulor luftiga med florsocker och vaniljpulver i ett par minuter. Tillsätt mascarpone och citronskal och vispa ihop till en jämn smet. Vänd försiktigt ner äggvitan.

3. Doppa kexen i glögg blandat med kaffe.

4. Varva doppade kex och smet i små glas eller i en stor form. Avsluta med smet. Ställ kallt i minst 1 timme men gärna över natten.

5. Pudra över rikligt med kakao före servering.

Receptet är hämtat ur Malin Landqvists kokbok En grön jul (Bokförlaget Max Ström, 2022).

Läs också: Fudge – på fem minuter!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar