Godaste äppelsmulpajen!

Dags att skörda äpplen? Här är recept på en underbart god och enkel äppelsmulpaj.

Äppelsmulpaj 

6 portioner. Ugn 225°C.

Du behöver:

  • ca 800 g äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk socker
  • 1 krm flingsalt
  • smör till formen

Smuldeg

  • 125 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 – 1 tsk flingsalt (Använd flingsalt. Om du använder vanligt salt så se till att minska på mängden)

Till servering

Glass, vispad grädde eller vaniljsås!

Gör så här:

1.Börja med att skära smöret i bitar. Blanda smör, mjöl och havregryn till en smulig massa.  Häll i socker och flingsalt. Ta lite salt i taget och smaka av så att sältan blir lagom. 2. Skala äpplena och skär dem i mindre bitar. Därefter blandar du ihop bitarna med socker, kanel och flingsalt. 3. Smörj en pajgorm, ca 28 cm i diameter. Lägg i äppelbitarna och häll sedan på smulmassan ovanpå. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg! Receptet är hämtat från ica.se.

Läs också: Så gör du eget äppelmos


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar