Recept ur ”Pernillas julgodis” (Semic förlag).
Ischoklad
Ca 40 stycken
Du behöver:
100 g kokosfett
200 g mörk choklad av god kvalitet
Eventuell smaksättning:
1 tsk rivet apelsinskal
några droppar pepparmintarom
½ tsk malen kardemumma
1 tsk snabbkaffe
Eventuell garnering:
russin, hackade nötter, syltade apelsinskal, puffat ris, minimarshmallows, chokladkaffebönor
Gör så här:
1. Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme. Dra åt sidan.
2. Hacka chokladen fint och rör ner i det varma kokosfettet. Rör tills chokladen smält.
3. Värm något på ytterst svag värme, om det behövs, rör hela tiden.
4. Tillsätt eventuell smaksättning, blanda väl.
5. Häll upp i ischokladformar och garnera med något gott, om du vill. Låt chokladen stelna något först så att inte garneringen sjunker till botten.
6. Låt stelna och förvara svalt i en burk med lock.
Vit ischoklad med lime
Du behöver:
100 g kokosfett
200 g vit choklad
rivet skal från 2 lime
Gör så här:
1. Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme. Dra åt sidan.
2. Hacka chokladen fint och rör ner i det varma
kokosfettet. Rör tills chokladen smält.
3. Värm något på ytterst svag värme, om det behövs, rör hela tiden.
4. Tillsätt det rivna limeskalet. Spara lite att garnera ischokladen med.
5. Häll upp i ischokladformar och strö det sparade limeskalet över.
6. Låt stelna och förvara i en burk med lock.