Godaste nutella-kakan

Ska du bara baka en kaka – baka den här! Kladdkaka med nutellamaräng väcker barnasinnet på bästa sätt. 

Tid: 50 minuter  
Ugn: 175° + 200°

Du behöver: 

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Nutellamaräng

  • 4 äggvitor
  • 1 1⁄4 dl strösocker
  • 100 g Nutella

Serveringsförslag

  • färska bär
  • lättvispad grädde

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.

2. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.

3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.

4. Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200°. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör Nutellamarängen.

6. Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke.Tillsätt socker lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och styv.

7. Smält Nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett ”swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.

 

Missa inte: 7 chokladrecept som är helt oemotståndliga!

 

Pssst! Vid allergi går det jättebra att byta ut Nutellan mot mörk choklad eller annan chokladkräm.

 

Recept kommer ur boken Kladdkaka deluxe (Bonnier fakta).

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar