Gör spanska riddare av den överblivna baguetten

Du behöver:2 dl kondenserad mjölk2 dl mjölk3 ägg1/2 dl kanel1/2 dl kardemumma1/2 dl vaniljsocker2 dl strösockermatolja till stekningcirka 18 tunna skivor av baguette2 små baguetter Gör så här:1. Vispa ihop mjölken i en skål. Här kan du variera med kokosmjölk eller sojamjölk om du vill.2. Vispa ihop äggen i en annan skål.3. Blanda kanel, kardemumma, vaniljsocker...

Du behöver:

2 dl kondenserad mjölk

2 dl mjölk

3 ägg

1/2 dl kanel

1/2 dl kardemumma

1/2 dl vaniljsocker

2 dl strösocker

matolja till stekning

cirka 18 tunna skivor av baguette

2 små baguetter

 Gör så här:

1. Vispa ihop mjölken i en skål. Här kan du variera med kokosmjölk eller sojamjölk om du vill.

2. Vispa ihop äggen i en annan skål.

3. Blanda kanel, kardemumma, vaniljsocker och strösocker i en tredje skål eller djup tallrik. Hetta upp ordentligt med matolja i en stekpanna.

4. Doppa brödskivorna först i mjölk så de blir blöta, vänd sedan i ägg och stek dem gyllenbruna i stekpannan.

5. Ta upp dem och vänd dem i kryddsockerblandningen.

Recept ur Slottsträdgården Ulriksdal

TV: Redaktionen tipsar

Mest lästa artiklar