Gör spanska riddare av den överblivna baguetten

Du behöver: 2 dl kondenserad mjölk 2 dl mjölk 3 ägg 1/2 dl kanel 1/2 dl kardemumma 1/2 dl vaniljsocker 2 dl strösocker matolja till stekning cirka 18 tunna skivor av baguette 2 små baguetter  Gör så här: 1. Vispa ihop mjölken i en skål. Här kan du variera med kokosmjölk eller sojamjölk om du…

Du behöver:

2 dl kondenserad mjölk

2 dl mjölk

3 ägg

1/2 dl kanel

1/2 dl kardemumma

1/2 dl vaniljsocker

2 dl strösocker

matolja till stekning

cirka 18 tunna skivor av baguette

2 små baguetter

 Gör så här:

1. Vispa ihop mjölken i en skål. Här kan du variera med kokosmjölk eller sojamjölk om du vill.

2. Vispa ihop äggen i en annan skål.

3. Blanda kanel, kardemumma, vaniljsocker och strösocker i en tredje skål eller djup tallrik. Hetta upp ordentligt med matolja i en stekpanna.

4. Doppa brödskivorna först i mjölk så de blir blöta, vänd sedan i ägg och stek dem gyllenbruna i stekpannan.

5. Ta upp dem och vänd dem i kryddsockerblandningen.

Recept ur Slottsträdgården Ulriksdal


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar