Gör trendiga bao buns – busenkelt och gott!

Testa asiatisk tacos, en av årets hetaste mattrender! Bao buns är fluffiga bröd som man fyller med valfria tillbehör. Här bjuder vi på ett supergott och enkelt recept med svamp.

bao buns

Du har kanske sett dem på restaurang, de trendiga asiatiska bao buns-bröden. Nu tillgängliggör Santa Maria dem för alla med sin nyhet Asian Steamed Buns – fluffiga baobröd som man enkelt värmer i mikron på ett kick – under en minut. Inte helt säker på vad du ska fylla dem med? Inspireras av receptet nedan.

Det här behöver du:

Antal portioner 4

  • 700 g champinjoner
  • 1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
  • Smör eller olja till stekning
  • 2 paket Santa Maria Asian Steamed Buns
  • 2 st hjärtbladssalladshuvuden
  • 0,5 st gurka
  • 200 g böngroddar
  • 1 kruka koriander
  • 1 st röd chili
  • 100 g jordnötter, krossade
  • 1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili

Så här gör du:

  1. Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Ett tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt!
  2. Stek svampen i smör eller olja på hög värme i ca 5 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt en påse Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rör om och stek i ytterligare ca en minut.
  3. Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med ”mikrolock” och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering.
  4. Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen – sedan är det bara att hugga in.

Läs också: Lyckas med kyckling – mästerkocken delar med sig av sina bästa tips!

Tips!

Andra goda fyllningar för Bao buns är kyckling, mango och rädisor! Men det är bara fantasin som sätter gränserna.

Fler goda asiatiska recept


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar