Grillad banan med glass och chokladsås
Gör glassen kvällen innan och låt den stå i frysen över natten. Chokladsåsen kan också göras i förväg och håller sedan i ett par veckor i kylen.
Tid: 20 minuter + 6 timmar i frysen (6 portioner)
Du behöver:
• 6 bananer
Helado casero-glass:
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk à 400 g
- 1 tsk malen bourbonvanilj
- 1 tsk malen vaniljstång
Chokladsås:
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 dl kakao
- 2 dl råsocker
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl mjölk
- 1⁄2 dl mörk rom
- 1⁄2 tsk havssalt
Så här gör du:
1. Börja med glassen. Vispa grädden. Blanda ner den kondenserade mjölken grädden tillsammans med bourbonvaniljen.
2. Häll blandningen i en rektangulär brödform och strö över den malda vaniljstången. Låt formen stå i frysen i minst 6 timmar.
3. Gör chokladsåsen. Smält smöret i en kastrull. Rör ner kakao och socker.
4. Tillsätt grädde och mjölk. Vispa. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
5. Tillsätt rom och havssalt.
6. Skala bananerna och dela dem på längden.
7. Grilla bananerna i 250 graders ugnsvärme. De är färdiga när frukten har fått fin färg.