Grillade bananer med glass, chokladsås och rom!

Grillade bananer, glass, chokladsås och rom! Kan det bli smaskigare? Denna ljuvliga efterrätt från Karibien bjuder kocken Linda Letelier Hansson på i sin bok “Festliga bufféer”. Lätt att göra är den också!

grillade bananer

Grillad banan med glass och chokladsås 

Gör glassen kvällen innan och låt den stå i frysen över natten. Chokladsåsen kan också göras i förväg och håller sedan i ett par veckor i kylen.  

Tid: 20 minuter + 6 timmar i frysen (6 portioner)

Du behöver: 

• 6 bananer 

Helado casero-glass:

Ingredienser



  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk à 400 g
  • 1 tsk malen bourbonvanilj
  • 1 tsk malen vaniljstång 

Chokladsås:

Ingredienser



  • 50 g smör
  • 2 dl kakao
  • 2 dl råsocker
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1⁄2 dl mörk rom
  • 1⁄2 tsk havssalt 

Så här gör du:

1. Börja med glassen. Vispa grädden. Blanda ner den kondenserade mjölken grädden tillsammans med bourbonvaniljen. 

2. Häll blandningen i en rektangulär brödform och strö över den malda vaniljstången. Låt formen stå i frysen i minst 6 timmar. 

3. Gör chokladsåsen. Smält smöret i en kastrull. Rör ner kakao och socker.

4. Tillsätt grädde och mjölk. Vispa. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.

5. Tillsätt rom och havssalt. 

6. Skala bananerna och dela dem på längden.

7. Grilla bananerna i 250 graders ugnsvärme. De är färdiga när frukten har fått fin färg. 

Recept från “Festliga bufféer” av Linda Letelier Hansson (Semic förlag).

Läs också: Recept på banan- och chokladglass


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar