Hallongrottspaj – gott så vi smälter!

Alltså, kan det bli bättre? Hallongrottor och paj i samma efterrätt! Ja, ljuvlig är bara förnamnet på denna hallongrottspaj!
hallongrottspaj

Jenny Warsén bjuder på ett härligt recept på en hallongrottspaj. Precis som det låter är det en kombination av det bästa av två bakverksvärldar – hallongrottor och paj!

Hallongrottspaj

8 bitar

Det här behöver du:

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1–1 1⁄2 dl hallonsylt (fast sylt)
  • florsocker att garnera med

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en springform, cirka 22 cm i diameter.
  3. Tärna ner smöret i en bunke. Tillsätt socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna hushållsmaskin, men det går också bra för hand.
  4. Forma degen till cirka 20 små bollar. Lägg dem i formen och gör en fördjupning mitt i varje boll.
  5. Fyll sedan varje grop med en klick sylt.
  6. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter eller tills pajen börjar få färg.
  7. Låt svalna och pudra över rikligt med florsocker.

Läs också: Smarrig hallonkaka – bakas på nolltid i mikron!

Recept från Snabbt, gott & billigt av Jenny Warsén (Bonnier fakta).

Vill du läsa mer om recept och kök?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar