Jenny Warsén bjuder på ett härligt recept på en hallongrottspaj. Precis som det låter är det en kombination av det bästa av två bakverksvärldar – hallongrottor och paj!
Hallongrottspaj
8 bitar
Det här behöver du:
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1–1 1⁄2 dl hallonsylt (fast sylt)
- florsocker att garnera med
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en springform, cirka 22 cm i diameter.
- Tärna ner smöret i en bunke. Tillsätt socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna hushållsmaskin, men det går också bra för hand.
- Forma degen till cirka 20 små bollar. Lägg dem i formen och gör en fördjupning mitt i varje boll.
- Fyll sedan varje grop med en klick sylt.
- Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter eller tills pajen börjar få färg.
- Låt svalna och pudra över rikligt med florsocker.
Läs också: Smarrig hallonkaka – bakas på nolltid i mikron!
Recept från Snabbt, gott & billigt av Jenny Warsén (Bonnier fakta).
Vill du läsa mer om recept och kök?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!