Grattis till vinsten, Shireen! Varför tror du att just du vann?
– Det känns väldigt kul, spännande och nervöst samtidigt. Det är en stor grej att bli Sveriges bästa hemmabagare och jag vill förvalta titeln på bästa möjliga sätt.
Vilken är din favoritbakelse?
– Allt med choklad! Ska jag välja något på ett café tar jag helst en tårtbit med choklad.
Vad har du alltid i ditt kylskåp?
– Mjölk eftersom jag är en lattedrickare, ägg – som går åt som smör i solsken när man bakar mycket – och såklart smör, det finns i nästan allt man bakar.
Du får spontanbesök – vad bjuder du på?
– Min fantastiskt goda kaka med vit choklad och kondenserad mjölk. Lite lättvispad grädde och rårörda hallon till så är man hemma hos gästerna!
Vilken är din favoritplats i hemmet?
– Köket när jag bakar. Annars älskar jag att sitta i soffan och ha Vänner i bakgrunden när jag jobbar eller måste fixa med recept och liknande.
Recept frallor
Du behöver:
- 25 g jäst
- 5 dl kallt vatten
- 2 msk honung
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 250 g keso (1 förpackning)
- ca 15 dl vetemjöl special eller manitoba cream
Så här gör du:
Dag 1
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen har lösts upp.
2. Blanda ner honung, olivolja, salt och keso. Tillsätt mjölet lite i taget och bearbeta degen kraftigt tills den blir smidig och glansig, cirka 15 minuter i hushållsassistent eller minst dubbelt så länge för hand.
3. Täck bunken med lock eller plastfilm och låt stå i kylskåpet över natten.
Dag 2
1. Sätt ugnen på 250 grader och ställ en långpanna i botten av den.
2. Skrapa ut degen på ett mjölat bak- bord. Rulla till en avlång längd och dela i 13- 15 bitar (ca 80 gram per fralla) med hjälp av en degskrapa.
3. Lägg frallorna på en plåt med bak- plåtspapper, pensla eller spraya dem med vatten och strö över lite mjöl.
4. Ställ in plåten mitt i ugnen, häll ett litet glas vatten i långpannan och lämna luckan på glänt i några sekunder tills ångan har försvunnit. Stäng luckan, sänk värmen till 225 grader och grädda frallorna i 20-25 minuter tills de får en härlig gyllenbrun färg eller en innertemperatur på 98 grader.

Recept från boken Baka som en stjärna (Bonnier Fakta), ca 249 kr.
Om Shireen
Namn: Shireen Selfelt.
Ålder: 28 år.
Bor: Med min man Sebastian och våra japanska spetsar, Nikki och Kasper.
Gör: Retail Account Manager på HP.
Aktuell: Vinnare av Hela Sverige bakar 2016.