Höstens godaste äppelpaj

Äntligen äppeltider! Här är receptet på en knäckig och god äppelpaj du bara måste prova att göra.

Knäckig äppelpaj.

Vad gör man av säsongens alla härliga äpplen? Man bjuder på en god äppelpaj, förstås! Här är ett fantastiskt gott recept på en knäckig äppelpaj – perfekt för dig som vill prova något nytt.

 

Du behöver:

  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, ljus sirap och vispgrädde.
  3. Dra åt sidan och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg dem i en smord form. Fördela degen över.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
  6. Servera med grädde eller vaniljsås.

 

Recept: Jennie Holmberg (kika in i hennes hus här).

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar