Vad gör man av säsongens alla härliga äpplen? Man bjuder på en god äppelpaj, förstås! Här är ett fantastiskt gott recept på en knäckig äppelpaj – perfekt för dig som vill prova något nytt.
Du behöver:
- 150 g smör
- 2 dl råsocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 dl vispgrädde
- 3 dl havregryn
- 1.5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk flingsalt
- 600 g äpplen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, ljus sirap och vispgrädde.
- Dra åt sidan och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
- Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg dem i en smord form. Fördela degen över.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
- Servera med grädde eller vaniljsås.