Du behöver (8 personer):
- 12—15 digestivekex
- 50 g smör
- 5 dl Kesella med vaniljsmak
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl jordgubbssylt
- Dekoration: Färska jordgubbar
Gör så här:
1. Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulssmeten i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter.
2. Bred ut Kesellan över kaksmulorna.
3. Vispa grädden.
4. Värm sylten tills den smälter.
5. Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över Kesellan. Ställ gärna kallt en stund.
6. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frys ordentligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som ”smälter” direkt på tallriken till lagom serveringstemperatur.
7. Dekorera med jordgubbar vid servering samt gärna lite citronmeliss.