Bjud på en värmande och överraskande god drink till festligheterna i jul. Polkaglöggen är en drink gjord på skogsglögg och kryddad med kanel och rom. Toppa med polkagrisgrädde och servera gärna i ett tjusigt glas.
Recept på polkaglögg
8 drinkar
Det här behöver du:
- 75 cl Grythyttans Skogsglögg
- Skalet av 3 citroner
- 10 g kanelstång
- 8 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum (kan bytas ut mot Plantation Grande Reserve eller exkluderas helt)
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk malen polkagris (mortla eller köra ett par polkagrisar i en kryddkvarn)
- Hallonpulver eller malen kanel för dekoration (kan uteslutas)
Så här gör du:
Citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg
Börja med att göra en citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg. Häll glöggen i en kastrull och lägg i citronskalet och kanelstången. Låt helst stå och dra över natten, innan du värmer glöggen.
Polkagrisgrädde
Vispa grädden tills den är lagom tjock. Tänk på att inte göra den för hård, den ska vara flytande och luftig. Blanda i den malda polkagrisen, smaka av så det verkligen smakar polkagris.
Montering
När det är dags att montera drinken, värmer man upp glöggen tills den är rykande varm och häller upp på ett glas som tål värme. Tillsätt 1 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum till varje drink och lämna lite utrymme för gräddlocket. Skikta på grädden med en sked, och strö hallonpulver eller malen kanel över.
Läs också: Glöggtiramisu – klassisk dessert med jultwist