ca 24 bitar
Du behöver:
- 2 dl vispgrädde1 1⁄2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl jordnötssmör, krämigt eller med bitar
- 50 g mjölkchoklad
- 1 dl salta jordnötter, hackade
Gör så här:
1. Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt sedan sjuda under omrörning tills blandningen är 120 grader.
2. Ta bort från värmen och rör ner jordnötssmör och choklad i bitar tills smeten är blank och fin. Vänd ner jordnötterna. Häll fudgen i en form klädd med bakplåtspapper. Toppa med hackade jordnötter.
3. Låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar innan du skär upp fudgen i lagom stora munsbitar.
Kulprovet!
Häll upp kallt vatten i ett glas. Droppa ner lite kolasmet och låt ligga i några sekunder. Om
kolan går att forma till en kula mellan tummen och pekfingret är den färdigkokt, annars måste den koka lite till. Gör gärna ett nytt kulprov för att vara helt säker.

Receptet kommer från Jennys jul av Jenny Warsén (Bonnier Fakta).