Du behöver:
- 75 g smör
- 7½ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 2 krm salt
- 25 g jäst
- 2½ dl mjölk
Fyllning:
- 75 g smör
- 2½ msk strösocker
- 1½ msk malen kanel
Garnering:
- 1 uppvispat ägg
- Pärlsocker
Gör så här:
- Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet, (spara ½ dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
- Värm mjölken till max 37° och rör ner i mjölblandningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25×50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel.
- Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt kanelbullarna svalna på galler
- Ät och njut!