Sugen på en saftig och god kaka? Då måste du testa det här busenkla receptet, en kanelbullekaka som bakas i mikron på bara fyra minuter.
Kanelbullekaka
Du behöver:
(12 bitar)
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- ½ krm salt
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
Garnering:
- ½ tsk kanel
- 2 tsk strösocker
Gör så här:
- Smält smöret. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en smet.
- Häll smeten i en smord och bröad pajform eller annan rund form som tål mikro, ca 24 centimeter i diameter.
- Strö över kanel och strösocker på kaksmeten.
- Grädda kakan i mikron på högsta effekt i 4 minuter (tiden kan variera lite i olika mikrovågsugnar). Låt kakan svalna i formen. Servera med vispgrädde eller glass. Och gärna några bär!
Receptet på kanelbullekaka är hämtat från kokboken Lindas mjuka kakor, pajer och tårtor av Linda Andersson (Semic, 2023).
Läs också: Bästa receptet: Kanelbullar med kardemumma