Kanelbullekaka – bakad på fyra minuter!

Kanelbullekaka är som en blandning mellan kladdkaka och sockerkaka. Och den bakas supersnabbt – i mikron! Perfekt när du får oväntat besök – eller bara är väldigt fikasugen.

kanelbullekaka

Sugen på en saftig och god kaka? Då måste du testa det här busenkla receptet, en kanelbullekaka som bakas i mikron på bara fyra minuter.

Kanelbullekaka

Du behöver:

(12 bitar)

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Garnering:

  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk strösocker

Gör så här:

  1. Smält smöret. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad pajform eller annan rund form som tål mikro, ca 24 centimeter i diameter.
  3. Strö över kanel och strösocker på kaksmeten.
  4. Grädda kakan i mikron på högsta effekt i 4 minuter (tiden kan variera lite i olika mikrovågsugnar). Låt kakan svalna i formen. Servera med vispgrädde eller glass. Och gärna några bär!
kanelbullekaka

Receptet på kanelbullekaka är hämtat från kokboken Lindas mjuka kakor, pajer och tårtor av Linda Andersson (Semic, 2023).

Läs också: Bästa receptet: Kanelbullar med kardemumma


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar