Recept på godaste kanelbullekladdkakan

Sugen på kanelbullar på ett annorlunda vis? Prova det här smarriga receptet på kanelbullekladdkaka. 

Hinner du inte baka klassiska kanelbullar, eller vill du bara testa något nytt som dessutom är fantastiskt gott? Prova den helt fantastiska kombinationen av kladdkaka och kanelbulle – kanelbullekladdkaka! 

”Som kanelbullar, men kladdigare” skriver bloggaren Sabina Håkansson i sin bakblogg Sweet and Simple.

– Jag har tidigare provat att göra semmelkladdkaka, äppelpajskladdkaka, och så kom jag på idén att prova kanelbullekladdkaka. Det blev en riktig hit! Krispig på utsidan och mjuk inuti, med en härlig kanelsmak.

Vad serverar man till kanelbullekladdkakan?

– Grädde, en kopp kaffe och lite bär.

Varifrån får du inspirationen till alla härliga recept i din blogg?

– Det är så olika. Från klassiska recept som man gör om, till amerikanska bloggar, till årstiderna.

 

Recept på Kanelbullekladdkaka

(Recept från bloggen Sweet and Simple)

  

Du behöver:

  • 120 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt 

Till topping:

  • 1 tsk kanel
  • 0,5 dl pärlsocker

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en form, cirka 20 cm (om du har en större form, ca 24 cm behöver kakan bara gräddas cirka 10 minuter).
  3. Smält smöret.
  4. Knäck äggen i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna.
  5. Blanda ner det smälta smöret.
  6. Häll smeten i formen, strö över kanel och pärlsocker.
  7. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
  8. Servera med vispad grädde.

 

 

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar