Kardemummafondant – en häftig efterrätt till nyår

Imponera på gästerna med kardemummakryddad chokladbakelse.

Så här gör du:

För 4 personer

100 g mörk choklad

100 g mjukt Arla Svenskt Smör

1⁄2 dl strösocker

3 st ägg

1⁄2 dl vetemjöl

1 1⁄2 tsk krossade kardemummakärnor

1 krm salt

 

Till servering:

1 msk florsocker

1⁄2 tsk kardemummakärnor

2 dl Arla vispgrädde

 

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite. Vispa smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad. Klicka smeten i stora muffinsformar av papper, ca 1 ½ dl. Hit kan du förbereda.

Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, de ska vara lösa i mitten. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker och kardemumma. Serveras varma med vispad grädde.

Mer recept finns på Arlas hemsida

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar