Så här gör du:
För 4 personer
100 g mörk choklad
100 g mjukt Arla Svenskt Smör
1⁄2 dl strösocker
3 st ägg
1⁄2 dl vetemjöl
1 1⁄2 tsk krossade kardemummakärnor
1 krm salt
Till servering:
1 msk florsocker
1⁄2 tsk kardemummakärnor
2 dl Arla vispgrädde
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite. Vispa smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad. Klicka smeten i stora muffinsformar av papper, ca 1 ½ dl. Hit kan du förbereda.
Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, de ska vara lösa i mitten. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker och kardemumma. Serveras varma med vispad grädde.