Kärleksmums bakas för det mesta i långpanna, men går lika bra att baka i en vanlig springform! Här är ett recept ur boken Lindas lättbakade favoriter: Kakor, bullar och matbröd.
Kärleksmumskaka
ca 12 bitar
Du behöver:
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 175 g smör, smält
- ½ dl kakao
- 1 ½ dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 3 ½ dl vetemjöl
Glasyr
- 35 g smör, smält
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- 1 msk kaffe
- lite vatten
Garnering
- Kokos
Läs mer här: 7 chokladrecept som är helt oemotståndliga
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stelna innan servering.
Missa inte det här receptet: Här är recept på Sveriges godaste kladdkaka!