Kärleksmumskakan du måste prova!

Kärleksmums – magiskt god chokladkaka med glasyr och kokos. Finns det en kaka du ska baka – baka den här kakan!

Kärleksmums bakas för det mesta i långpanna, men går lika bra att baka i en vanlig springform! Här är ett recept ur boken Lindas lättbakade favoriter: Kakor, bullar och matbröd. 

Kärleksmumskaka

ca 12 bitar

Du behöver: 

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 175 g smör, smält
  • ½ dl kakao
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl vetemjöl

Glasyr

  • 35 g smör, smält
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk kaffe
  • lite vatten

Garnering

  • Kokos

Läs mer här: 7 chokladrecept som är helt oemotståndliga 

Gör så här: 

 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

 2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen.

 4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.

 5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stelna innan servering.

Receptet är hämtat ur boken “Lindas lättbakade favoriter: Kakor, bullar och matbröd“ (Bokförlaget Semic)

Missa inte det här receptet: Här är recept på Sveriges godaste kladdkaka!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar