Key lime pie med cookie-botten

Sugen på en smarrig efterrätt till påskmiddagen? Då kan du sluta leta nu! 

30 Bitar

Du behöver

Fyllning

  • 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca 400 g)
  • 4 limefrukter, saften + rivet skal från 3 av dem
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 ägg

Pajskal

  • 80 g smör
  • 250 g kakor eller kex (jag använde Maryland cookies)

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal från 1 lime

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen.

2. Blanda kondenserad mjölk, limesaft- och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna och ägget och vänd försiktigt ihop till en slät blandning. Låt fyllningen stå medan
du gör pajskalet.

3. Fortsätt med pajskalet. Smält smöret och ställ åt sidan.Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop.

4. Klä en form med löstagbar kant (32 . 25 cm) med bakplåtspapperupp över kanterna. Häll i smulet och tryck ut det till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda skalet mitt i ugnen i 15 minuter.

5. Ta ut formen och häll i fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt och ställ sedan pajen i kylskåp i minst 1 1/2 timme.

6. Vispa grädden lätt, klicka ut den på pajen och riv sedan över limeskal.

 

Baka långpanna deluxe

Recept ur boken Baka långpanna deluxe, Bonnier fakta.

 

Sugen på att påskpyssla? Här har vi samlat våra bästa påskpyssel!

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar