Klassisk Janssons frestelse

Janssons frestelse är ett måste på alla julbord!

Under ett krispigt lock döljer sig en krämig gratäng med mild smak av ansjovis.

Det här behöver du:

8 personer

2 st gula lökar

2 msk Arla Svenskt Smör

1500 g potatis

200 g ansjovisfilé

4 dl Arla vispgrädde

2 dl Arla mjölk

2 msk ströbröd

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°

Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.

Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 min.

Läs mer på Arlas hemsida.

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar