Så här gör du (4 portioner):
Kyckling:
- 850 g Kronfågel Kycklingsteak American Rub
Rubba lårfiléerna och grilla på direkt värme så de får färg, grilla sedan färdigt på indirekt värme tills innertemperaturen är 70°C.
Vitlöks- och honungsrostad sötpotatis:
- 2 st sötpotatisar, stora
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
- 0,5 dl socker
- 2 st vitlöksklyftor, riven eller pressad
- 3 msk honung, flytande
- 2 msk dragon, torkad
Sätt ugnen på 200°C. Skölj, torka av och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda klyftorna med övriga ingredienser. Lägg på en ugnsplåt och rosta i ugnen 30-35 min.
Bönsalsa med mandlar:
- 2 dl borlottibönor, kokta
- 2 dl black eye-bönor, kokta
- 2 dl gröna ärtor
- 0,5 dl mandlar, rostade
- 10 cm gurka, halvmånar
- 1 näve sugar snaps, strimlade
Dressing:
- 2 msk olivolja
- 1 msk limejuice
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 knippe koriander
- 1 st schalottenlök, finhackad
Häll av spadet från bönorna och skölj dem noga. Blanda bönorna med övriga grönsaker. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll den över bönsalladen.
Creamed corn:
- 1 st röd chili, finhackad
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 300 g majskorn
- 2,5 dl grädde
- 1 dl mynta, hackad
- Salt och peppar
- Olivolja
Börja med att finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i majsen och låt den fräsa under omrörning. Häll i grädden, salt och peppar. Låt koka ihop på låg värme i ca 20-25 min eller tills grädden kokat ihop. Grovhacka eller mixa majsröran med en stavmixer. Toppa med mynta innan servering.