Tacos med kyckling, coleslaw och friterad schalottenlök
Du behöver (4-6 personer):
- 2 stekta kycklingfiléer, tunt skivade
Friterad schalottenlök
- 2 bananschottenlökar
- 1 dl smakneutral olja, t.ex. varmpressad raps
Coleslaw
- 300 g vit- eller rödkål, gärna spets
- 1 litet rött äpple
- 1 liten morot
- 1 dl majonnäs
- ½ dl naturell yoghurt, 10%
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- salt och peppar
Till servering
- Tortillabröd
- Tärnad avokado
- Tärnad mango
- Koriander
- Sesamfrön
Så gör du
1. Sätt igång med den friterade löken när kycklingen står i ugnen. Skala och skiva schalottenlökarna tunt och lägg tillsammans med oljan i en liten kastrull. Hetta upp tills det börjar sjuda och fritera på medelvärme i 10-20 minuter beroende på lökarnas storlek, rör om då och då. Lyft löken ur oljan med hålslev när den är gyllene och frasig och låt den rinna av på hushållspapper.
2. Medan du håller ett öga på löken börjar du med coleslawen. Ansa kålen och strimla det fint. Kärna ur äpplet och strimla resten fint. Skala och riv moroten grovt. Blanda allt med resten av ingredienserna.
3. Servera det tunt skivade kycklingköttet i tortillabröd tillsammans med coleslaw , tärnad avokado och mango. Toppa med den friterade löken, färsk koriander och sesamfrön.
Laktosfritt: Skippa yoghurten i coleslawen!
Smartare mat för hela familjen (Tukan förlag), ca 177 kr.