Vegolasagne
4 portioner
Du behöver:
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 förpackning (390 g) krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 tsk oregano
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 stor zucchini
- 5 dl crème fraiche
- ca 24 lasagneplattor
- 150 g riven ost
- salt och svartpeppar
Läs också: Supersnabb lasagne på fem ingredienser
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk.
2. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare cirka 3 minuter.
3. Häll i krossade tomater, vatten och balsamvinäger. Tillsätt oregano och smula ner buljongtärningen. Låt tomatsåsen koka länge under lock, i minst 45 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Riv under tiden zucchinin grovt och krama ur all vätska.
5. Lägg crème fraiche i en kastrull och låt den smälta på medelvärme. Tillsätt zucchinin och smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar.
6. Bygg lasagnen i en ugnssäker form. Börja med ett lager zucchinisås, fortsätt sedan med lasagneplattor och därefter tomatsås. Repetera tills du har slut på sås och plattor. Avsluta med att lägga på den rivna osten.
7. Grädda lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter. Låt vila i cirka 10 minuter före servering.