Laga lasagne på vegetariskt vis!

Enkel att laga, enkel att njuta! Denna vegetariska lasagne är självlärda matbloggaren Astrid Nordins paradrätt. Och ja, värd att prova är den definitivt. Mums, säger vi!

Vegolasagne

4 portioner

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 förpackning (390 g) krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk oregano
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stor zucchini
  • 5 dl crème fraiche
  • ca 24 lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • salt och svartpeppar

Läs också: Supersnabb lasagne på fem ingredienser

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk.

2. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare cirka 3 minuter.

3. Häll i krossade tomater, vatten och balsamvinäger. Tillsätt oregano och smula ner buljongtärningen. Låt tomatsåsen koka länge under lock, i minst 45 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Riv under tiden zucchinin grovt och krama ur all vätska.

5. Lägg crème fraiche i en kastrull och låt den smälta på medelvärme. Tillsätt zucchinin och smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar.

6. Bygg lasagnen i en ugnssäker form. Börja med ett lager zucchinisås, fortsätt sedan med lasagneplattor och därefter tomatsås. Repetera tills du har slut på sås och plattor. Avsluta med att lägga på den rivna osten.

7. Grädda lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter. Låt vila i cirka 10 minuter före servering.

Recept ur För gott! av Astrid Nordin (Bonnier Fakta, 2022).

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar