Laga lyxcarbonara

Gör din carbonara extra lyxig.

Ingredienser

400 g pasta
280 g bacon
1 gul lök
250 g grön sparris, färsk eller fryst
4 ägg
1 ½ dl vispgrädde
100 g parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor, hackad salt och svartpeppar

Så här gör du

Börja med att sätta på en stor kastrull med vatten och salta ordentligt. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Tärna baconet och finhacka löken. Stek bacon och lök. När baconet är knaprigt, släng i sparrisen som delats i mindre bitar.

Knäck äggen i en bunke, blanda med grädde, ost, vitlök, en nypa salt och svartpeppar.


Häll den avrunna nykokade pastan i stekpannan med bacon, lök och sparris.

Slå på äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme.

Servera på ett stort fat eller i en skål, riv på mer parmesan och avsluta med nymortlad svartpeppar.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar