Ingredienser
400 g pasta
280 g bacon
1 gul lök
250 g grön sparris, färsk eller fryst
4 ägg
1 ½ dl vispgrädde
100 g parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor, hackad salt och svartpeppar
Så här gör du
Börja med att sätta på en stor kastrull med vatten och salta ordentligt. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Tärna baconet och finhacka löken. Stek bacon och lök. När baconet är knaprigt, släng i sparrisen som delats i mindre bitar.
Knäck äggen i en bunke, blanda med grädde, ost, vitlök, en nypa salt och svartpeppar.
Häll den avrunna nykokade pastan i stekpannan med bacon, lök och sparris.
Slå på äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme.
Servera på ett stort fat eller i en skål, riv på mer parmesan och avsluta med nymortlad svartpeppar.