Recept: Lättlagad lax med äppelsalsa

Maria Zihammou bjuder på snabblagat i Middag på 15 minuter!


Recept på lättlagad lax

Du behöver:

4 portioner

  • 4 laxfiléer à 125 g
  • Salt
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 1 dl vitt vin

Äppelsalsa

  • 1 syrligt äpple, t ex Aroma
  • 1⁄2 purjolök, det vita
  • 1⁄2 gurka
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1 citron, pressad saft
  • Salt och nymalen svartpeppar

Läs också: Supergod fisksoppa med saffran!

Så här gör du:

  • Salta laxen lätt. Stek laxbitarna i ca 2 minuter tills de fått fin färg.
  • Häll över vinet och sätt på lock. Stek klart fisken på medelvärme.
  • Skär äpplet i mindre bitar. Strimla purjolöken. Skala, kärna ur och tärna gurkan smått. Blanda äppelbitarna med purjolök, gurka, dill, pepparrot och citronsaft.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Toppa laxen med äppelsalsan. Servera med kokt potatis, gräddfil och god grönsallad med vinägrett.
  • Garnera med lite dill.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar