Ljuvlig höstskörd på plåten!

I Mat på en plåt (Bonnier Fakta) bjuder den folkkäre tv-kocken Tareq Taylor på läckra recept som tillagas på, just det, en enda plåt.


Pumpa och zucchini med kapris, mandel och russin

4 portioner

Det här behöver du:

  • 400 g pumpa, t ex muscat 
  • 400 g gul och grön zucchini 
  • 2 vitlöksklyftor
  • Bladen från en kvist färsk rosmarin
  • 50 g sötmandel
  • 1⁄2 tsk salt
  • Nymald svartpeppar 
  • 2 msk olivolja
  • 250 g ricotta
  • 1 dl russin
  • 10–12 jättekapris 

 

Läs också: Tareq Taylors goda äppelchutney

Gör så här: 

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft. 
  2. Skala och skär pumpaköttet i bitar som är ungefär 2 centimeter stora. Dela zucchinin i halvor på längden. Skär halvorna i kvartar som är lika stora som pumpabitarna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. 
  3. Lägg zucchini- och pumpa­bitarna på en plåt. Fördela vitlökshacket, rosmarinbladen och mandeln över alltihop. Salta och peppra. Ringla över olivolja och blanda runt. Rosta i ugnen i cirka 35 minuter. 
  4. Ta ut plåten och toppa med klickar av ricotta samt russin och kapris. Servera direkt, gärna med grillad fisk som tonfisk, lax eller torsk. 

 

Receptet kommer från kokboken Mat på en plåt (Bonnier Fakta) av Tareq Taylor.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar