Pumpa och zucchini med kapris, mandel och russin
4 portioner
Det här behöver du:
- 400 g pumpa, t ex muscat
- 400 g gul och grön zucchini
- 2 vitlöksklyftor
- Bladen från en kvist färsk rosmarin
- 50 g sötmandel
- 1⁄2 tsk salt
- Nymald svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 250 g ricotta
- 1 dl russin
- 10-12 jättekapris
Läs också: Tareq Taylors goda äppelchutney
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
- Skala och skär pumpaköttet i bitar som är ungefär 2 centimeter stora. Dela zucchinin i halvor på längden. Skär halvorna i kvartar som är lika stora som pumpabitarna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Lägg zucchini- och pumpabitarna på en plåt. Fördela vitlökshacket, rosmarinbladen och mandeln över alltihop. Salta och peppra. Ringla över olivolja och blanda runt. Rosta i ugnen i cirka 35 minuter.
- Ta ut plåten och toppa med klickar av ricotta samt russin och kapris. Servera direkt, gärna med grillad fisk som tonfisk, lax eller torsk.
Receptet kommer från kokboken Mat på en plåt (Bonnier Fakta) av Tareq Taylor.