Ljuvlig thailyx – wokade snabbnudlar med fläskytterfilé

Ät restauranggott – fast hemma! Äkta thailändsk wok, söt, salt och alldeles underbar. Dessutom snabb och enkel att göra. Och billig. Kan det bli bättre?

wokade snabbnudlar med fläskytterfilé thaimat

Snabblagad middag: wokade snabbnudlar med fläskytterfilé.

Snabbnudlar med wokad fläskytterfilé

4 portioner

Du behöver:

  • 270 g snabbnudlar 
  • 350 g fläskytterfilé, mycket tunt skivad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 ägg
  • 250 g spetskål, grovhackad
  • 1 morot, finstrimlad
  • 4 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt

Sås:

  • 3 msk stark chilisås, ”sriracha sauce”
  • 4 msk svampsoja, ”mushroom soy sauce”
  • 3 msk ostronsås, ”oyster sauce”
  • 2 msk sesamolja, ”sesame oil”
  • 2 msk strösocker

Till servering: 

  • 3 salladslökar, skivade
thai på 30 minuter – wokade snabbnudlar med fläskytterfilé

Så här gör du:

  1. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Ställ åt sidan. 
  2. Koka upp vatten, lägg i nudlarna och låt dem dra i 2–3 minuter. Använd inte den medföljande smaksättaren. Häll av i sil.
  3. Hetta upp oljan i en wokpanna och fräs köttet hastigt under omrörning på hög värme. Lägg i löken och vitlöken och låt dem fräsa med tills köttet är genomstekt. Salta.
  4. Fös blandningen åt sidan och knäck i äggen i den andra delen av wokpannan.
  5. Rör i äggen så att det blir till äggröra, försök att inte få med köttet.
  6. Lägg i kål, morötter och nudlar och rör om allt kraftigt med två verktyg, till exempel en trägaffel och en träslev.
  7. Häll såsen i wokpannan, låt allt bli varmt och blanda om. Garnera med salladslök och servera.

Receptet är hämtat ur Wichudaporn Chaiyasaengs bok Thai på 30 minuter (Bonnier Fakta). 

Läs också: Chicken thai dumplings

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar