Snabblagad middag: wokade snabbnudlar med fläskytterfilé.
Snabbnudlar med wokad fläskytterfilé
4 portioner
Du behöver:
- 270 g snabbnudlar
- 350 g fläskytterfilé, mycket tunt skivad
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 3 ägg
- 250 g spetskål, grovhackad
- 1 morot, finstrimlad
- 4 msk rapsolja
- 1/2 tsk salt
Sås:
- 3 msk stark chilisås, ”sriracha sauce”
- 4 msk svampsoja, ”mushroom soy sauce”
- 3 msk ostronsås, ”oyster sauce”
- 2 msk sesamolja, ”sesame oil”
- 2 msk strösocker
Till servering:
- 3 salladslökar, skivade

Så här gör du:
- Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Ställ åt sidan.
- Koka upp vatten, lägg i nudlarna och låt dem dra i 2–3 minuter. Använd inte den medföljande smaksättaren. Häll av i sil.
- Hetta upp oljan i en wokpanna och fräs köttet hastigt under omrörning på hög värme. Lägg i löken och vitlöken och låt dem fräsa med tills köttet är genomstekt. Salta.
- Fös blandningen åt sidan och knäck i äggen i den andra delen av wokpannan.
- Rör i äggen så att det blir till äggröra, försök att inte få med köttet.
- Lägg i kål, morötter och nudlar och rör om allt kraftigt med två verktyg, till exempel en trägaffel och en träslev.
- Häll såsen i wokpannan, låt allt bli varmt och blanda om. Garnera med salladslök och servera.
Receptet är hämtat ur Wichudaporn Chaiyasaengs bok Thai på 30 minuter (Bonnier Fakta).