Lyckas med kyckling – mästerkocken delar med sig av sina bästa tips!

Så lyckas du med kycklingen! Sveriges mästerkock 2021, Christin Kashou, avslöjar sina bästa knep. Dessutom reder hon ut vilken kyckling som passar till vad.

christin kashou

Christin Kashou, vinnaren av Sveriges mästerkock 2021, avslöjar sina knep för att få till en riktigt god, saftig kyckling med asiatisk touch.

Spana också in Christins supergoda recept på kyckling five spices, ett smidigt recept som hon tagit fram för Lönneberga. Alla ingredienser tillagas på samma plåt – supersmart!

Mästerkocken Christin Kashous 3 bästa kycklingtips:

1. Laga asiatiskt! Kyckling är naturell i smaken och fungerar därför perfekt till de många olika kryddsättningar och smakkulturer som man hittar i Asien.

2. Krydda rikligt och marinera gärna dagen innan. 

– Jag har alltid japansk soja, sesamolja, sriracha och vitlök hemma. Det är ofta en bra bas även om kryddningar och smaksättningar varierar mellan olika kök och såklart vad du själv tycker är gott, tipsar Christin.

3. Våga välj den lite fetare kycklinglårfilén, som både har mer smak och är mer förlåtande vid tillagning. Den populära bröstfilén kan lätt bli torr, så pass på så den inte går för länge.

– Kyckling är godast saftig och därför rekommenderar jag att använda termometer för att få till kycklingen på bästa möjliga sätt, säger Christin.

Vilken sorts kyckling passar till vad?

Kycklinglårfilé: Lårfilé är den perfekta styckdetaljen att marinera och grilla, men också att panera och fritera eftersom alla juicer från lårfilén bevaras. 

Kycklingbröstfilé: Den magrare bröstfilén är perfekt att koka och använda till ”bang bang” och soppor eftersom den är enkel att strimla.

Kycklingfärs: Färs är inte bara gott till kycklingbullar utan kan även fräsas med soja, ingefära och vitlök och användas till att toppa snabbnudlar eller ha i en wok med massa grönsaker.

Läs också: Wow! Knepet som trollar bort senan i kycklinginnerfilén!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar