Recept fisksoppa (4 personer)
Du behöver:
- 200 g torsk
- 300 g lax
- 300 g räkor med skal
- 10 musslor
- 1/2 purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 gul lök
- 1 matsked tomatpure
- 1 dl färsk basilika
- 1 1/2 fiskbuljongtärning
- 1 dl färsk timjan
- 2 dl torrt vin
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 1 paket saffran
Så gör du:
- Börja med att fräsa all lök i olivolja.
- Häll i vatten, vispgrädde, vin, saffran och tomatpure och koka i tio minuter.
- Dela fisken i små bitar och skala räkorna.
- Lägg i fisken 8 minuter innan servering.
- Smaksätt med salt, basilika och timjan. Lägg därefter räkorna i soppan. Servera med aioli eller vitlöksbröd.