Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr

Den godaste pepparkakan bakar du i långpanna! Här är ett recept ur boken Jennys jul.

Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr

 

Du behöver:

Cirka 25 bitar.

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1⁄2 msk malen ingefära
  • 1⁄2 msk bikarbonat
  • ev tinade lingon att garnera med

Glasyr

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 300 g färskost, typ philadelphia 8 dl florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt filmjölken.

2. Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära och bikarbonat i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i en långpanna, cirka 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna.

4. Gör glasyren. Rör ihop smör, färskost och florsocker i en skål och bred ut över kakan. Skär kakan i lagom stora munsbitar. Garnera gärna med lingon vid servering.

Jennys jul, Bonnier Fakta.
Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar