Mums, hemmagjorda fiskpinnar – så här gör du!

Dags att laga middag? Hoppa över de frysta fiskpinnarna. Att panera egen fisk är så mycket godare – och det är riktigt enkelt!

Panerad fisk

Älskar barnen där hemma fiskpinnar? Då måste du testa att panera hemmagjorda fiskpinnar. Vi lovar, det är så mycket godare. Spana även in vårt godaste recept på kall och syrlig dillsås, som passar perfekt till fiskpinnar. Se receptet på fiskpinnar här nedan. 

Recept på hemmagjorda fiskpinnar 

Du behöver:

(4 portioner)

  • 500 g torskrygg, sej eller kolja
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg 
  • 2 dl panko
  • 1 tsk salt 
  • Smör att steka fisken i 

Gör så här: 

  1. Börja med att skära fisken i portionsbitar. 
  2. Blanda mjöl och salt på en tallrik, vispa sedan ägget i en djup tallrik och häll panko på en annan tallrik. 
  3. Doppa fiskbitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i tallriken med panko. 
  4. Stek fisken i medelvärme tills den är klar. 

Hur ofta ska man äta fisk?

Enligt Livsmedelsverket är det en god idé att äta fisk så mycket som 2–3 gånger i veckan. Om du varierar mellan olika sorter och äter fisk varje vecka så har du lättare att få i dig de näringsämnen som du behöver för att må bra.

Är fisk nyttigt? 

Svaret är ja! I fisk finns det till exempel D-vitamin, jod och selen, som det kan vara svårt att få tillräckligt av. Feta fiskar som sill, makrill och lax är rika på omega-3-fetter som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Dessa omega-3-fetter är även viktiga för hjärnans utveckling och funktion, enligt Livsmedelsverket. 

Här är våra absolut godaste fiskrecept 

Sugen på att laga något annat med fisk som råvara? Här har vi samlat våra allra smarrigaste fiskrecept.

Fiskgryta med saffran, torsk och lax

Fish and chips – galet gott!

Varmrökt lax med coleslaw

Lättlagad lax med äppelsalsa


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar