Nutella- och jordnötscheesecake
Du behöver:
8 bitar
- 400 g chocolate chip cookies
- 125 g smält smör
Fyllning:
- 600 g cream cheese
- 1 ½ dl sötad kondenserad mjölk
- 1 ½ dl jordnötssmör
- 1 ½ dl nutella
- ½ dl vispgrädde
Topping:
- 3-4 dl poppade popcorn
- 1 dl bananchips
- 1 dl rostade kokosflagor
- 1 dl chokladsås
- 1 dl kolasås
Gör så här:
1. Bryt kakorna i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv och mixa till smulor.
2. Tillsätt smöret och mixa ihop.
3. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 minuter.
4. Mät upp cream cheese, kondenserad mjölk, jordnötssmör och nutella i en bunke och vispa ihop med elvisp. Tillsätt grädden och vispa ihop till en krämig massa.
5. Häll fyllningen i springformen, täck med plastfilm och ställ i frysen i ca 1 ½ timme.
6. Blanda popcorn, bananchips och kokosflagor.
7. Ta ut cheesecaken ur formen. Ringla över chokladsåsen. Toppa med popcornblandningen. Ringa över kolasåsen.

Cheesecakes & kladdkakor, bokförlaget Semic.