Fantastisk nutella- och jordnötscheesecake

Älskar du nutella och cheesecake? Då måste du testa det här receptet ur boken Cheesecakes och kladdkakor!


Nutella- och jordnötscheesecake

Du behöver:

8 bitar

  • 400 g chocolate chip cookies
  • 125 g smält smör

Fyllning:

  • 600 g cream cheese
  • 1 ½ dl sötad kondenserad mjölk
  • 1 ½ dl jordnötssmör
  • 1 ½ dl nutella
  • ½ dl vispgrädde

Topping:

  • 3-4 dl poppade popcorn
  • 1 dl bananchips
  • 1 dl rostade kokosflagor
  • 1 dl chokladsås
  • 1 dl kolasås

 

Gör så här:

1. Bryt kakorna i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv och mixa till smulor.

2. Tillsätt smöret och mixa ihop.

3. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 minuter.

4. Mät upp cream cheese, kondenserad mjölk, jordnötssmör och nutella i en bunke och vispa ihop med elvisp. Tillsätt grädden och vispa ihop till en krämig massa.

5. Häll fyllningen i springformen, täck med plastfilm och ställ i frysen i ca 1 ½ timme.

6. Blanda popcorn, bananchips och kokosflagor.

7. Ta ut cheesecaken ur formen. Ringla över chokladsåsen. Toppa med popcornblandningen. Ringa över kolasåsen.

 

Cheesecakes & kladdkakor, bokförlaget Semic.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar