Oemotståndliga karamellpopcorn – galet gott!

Karamelliserade popcorn, en blandning av sött och salt. Så enkelt att göra – och så gott! Här är receptet.
Karamellpopcorn

Du behöver:

Receptet gäller för 2,5 liter 

  • 1 dl opoppade popcorn 
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl strösocker 
  • 100 g smör

Läs också: Så gör du chokladpopcorn med kolasås!

Gör så här:

  1. Börja med att poppa popcorn i oljan och salta. 
  2. Smält sockret i en stekpanna på medelvärme. Sockret ska smälta och bli ljusbrunt.
  3. Addera smöret och rör om socker och smör till en slät, brun massa. Häll sedan i de poppade popcornen och rör runt! Häll därefter upp popcornen på ett bakplåtspapper.
  4. Låt svalna något. Om popcornen sitter ihop kan du försöka pilla isär dem. Popcornen ska kallna helt, sedan är de klara att avnjutas! 

Receptet är lånat från Arla.se

Vill du läsa mer om recept och kök?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar