10–12 bitar
Du behöver:
- 100 g strösocker (drygt 1 dl)
- 200 g vetemjöl (3 ⅓ dl)
- 5 g vaniljpulver (1 tsk)
- 3 g salt (1/2 tsk)
- 275 g ägg (5)
- 100 g smör
- 500 g mjölk (5 dl)
O’boy-grädde
- 800 g vispgrädde (8 dl)
- 60 g O’boy (1 dl)
Garnering
- Färska hallon
- Citronmeliss
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa äggen lätt i en annan skål och vispa sedan ner dem för hand i de torra ingredienserna.
2. Smält smöret och vispa ner det i smeten. Vispa till sist ner mjölken, lite i taget, till en jämn smet. Låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter.
3. Stek pannkakor i en panna, ca 22 cm i diameter. Använd knappt 1 dl smet till varje pannkaka, då får du ca 15 st. Lägg pannkakorna på en tallrik, täck med plastfolie och låt dem svalna helt i kylen.
O’boy-grädde
Vispa grädde och O’boy fluffigt. Bred ut 2–3 msk O’boy-grädde på den första pannkakan och lägg på nästa. Fortsätt på samma sätt tills du har lagt på den sista pannkakan.
Dekoration

Gör i ordning två spritspåsar: en med en rund tyll och en med en eclairtyll. Fyll dem med resten av O’boy-grädden. Spritsa bollar och stjärnor på toppen av tårtan, gärna lite på varandra så att grädden bygger lite på höjden. Dekorera med hallon och citronmeliss.

Baka och spritsa: Dekorera enkelt och vackert, bokförlaget Semic.