Smarrig pannkakstårta med O’boy-grädde

Här är ett recept på supergod pannkakstårta med chokladgrädde ur boken Baka och spritsa. Perfekt såväl till barnkalaset som till lyxfrukosten! 


10–12 bitar

 

Du behöver:

  • 100 g strösocker (drygt 1 dl)
  • 200 g vetemjöl (3 ⅓ dl)
  • 5 g vaniljpulver (1 tsk)
  • 3 g salt (1/2 tsk)
  • 275 g ägg (5)
  • 100 g smör
  • 500 g mjölk (5 dl)

 

O’boy-grädde

  • 800 g vispgrädde (8 dl)
  • 60 g O’boy (1 dl)

 

Garnering

  • Färska hallon
  • Citronmeliss

  

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa äggen lätt i en annan skål och vispa sedan ner dem för hand i de torra ingredienserna.

 

2. Smält smöret och vispa ner det i smeten. Vispa till sist ner mjölken, lite i taget, till en jämn smet. Låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter.

 

3. Stek pannkakor i en panna, ca 22 cm i diameter. Använd knappt 1 dl smet till varje pannkaka, då får du ca 15 st. Lägg pannkakorna på en tallrik, täck med plastfolie och låt dem svalna helt i kylen.

 

O’boy-grädde 

Vispa grädde och O’boy fluffigt. Bred ut 2–3 msk O’boy-grädde på den första pannkakan och lägg på nästa. Fortsätt på samma sätt tills du har lagt på den sista pannkakan.

 

Dekoration 

Gör i ordning två spritspåsar: en med en rund tyll och en med en eclairtyll. Fyll dem med resten av O’boy-grädden. Spritsa bollar och stjärnor på toppen av tårtan, gärna lite på varandra så att grädden bygger lite på höjden. Dekorera med hallon och citronmeliss.

 

Baka och spritsa: Dekorera enkelt och vackert, bokförlaget Semic. 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar