Busenkel persikopaj – fruktigt gott fika!

Älskar du persikohalvor och glass till efterrätt? Då måste du prova Emma Brink Rasks magiskt goda persikopaj!

persikopaj

Denna persikopaj är av de godaste pajer du kan bjuda på och väldigt lätt att baka i en springform, lovar bakbloggaren och kokboksförfattaren Emma Brink Rask. Testa receptet här!

Busenkel persikopaj

Du behöver:

Paj:

  • 175 g smör + till att fästa pappret längs kanten på formen
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 dl strösocker (90 g)
  • ½ dl ljust muscovadosocker (40 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 persikohalvor från burk

Till servering:



  • vaniljglass

Gör så här:

  1. Paj: Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader över- och undervärme. Fäst ett bakplåtspapper i botten och längs kanten på en springform.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna, utom persikorna.
  3. Tryck ut degen i botten av formen och en bit upp på kanten.
  4. Dela persikorna i klyftor och lägg dem i formen.
  5. Grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när degen har fått fin och gyllenbrun färg.

Tips för persikopaj:

Pajen är godast att äta ljummen, gärna med vaniljglass. Om det blir något över så kan du förvara den i kylen i 1–2 dagar.

persikopaj

Receptet på persikopaj är hämtat från boken ”61 kakor i en form” av Emma Brink Rask (Polaris fakta, 2023).

Läs också: Baka i springform och Tigerkaka – sockerkakan med klös!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar