Denna persikopaj är av de godaste pajer du kan bjuda på och väldigt lätt att baka i en springform, lovar bakbloggaren och kokboksförfattaren Emma Brink Rask. Testa receptet här!
Busenkel persikopaj
Du behöver:
Paj:
- 175 g smör + till att fästa pappret längs kanten på formen
- 3 dl vetemjöl (180 g)
- 1 dl strösocker (90 g)
- ½ dl ljust muscovadosocker (40 g)
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 8 persikohalvor från burk
Till servering:
- vaniljglass
Gör så här:
- Paj: Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader över- och undervärme. Fäst ett bakplåtspapper i botten och längs kanten på en springform.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna, utom persikorna.
- Tryck ut degen i botten av formen och en bit upp på kanten.
- Dela persikorna i klyftor och lägg dem i formen.
- Grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när degen har fått fin och gyllenbrun färg.
Tips för persikopaj:
Pajen är godast att äta ljummen, gärna med vaniljglass. Om det blir något över så kan du förvara den i kylen i 1–2 dagar.
Receptet på persikopaj är hämtat från boken ”61 kakor i en form” av Emma Brink Rask (Polaris fakta, 2023).
Läs också: Baka i springform och Tigerkaka – sockerkakan med klös!