Video: Recept på piñacoladaglass

En smarrig glass med tropisk touch passar utmärkt att kyla ned sig med under varma dagar. 


Du behöver:

100 gr socker

6 äggulor

450 gr avrunnen ananas

400 ml kokosmjölk

400 gr kondenserad mjölk

1/4 l vispgrädde (ovispad)

1/2 dl Malibu rom

12 glasstrutar

250 gr smält choklad

50 g rostade kokosflingor

Elvisp

Mixer

Glassmaskin

Så gör du:

1. Vispa socker och äggulor till ett skum. Ställ åt sidan.

2. Mixa ananas, kokosmjölk och kondenserad mjölk. 

3. Blanda i vispgrädde och Malibu i ananassmeten. Häll sedan i socker- och äggblandningen. Blanda väl.

4. Häll smeten i glassmaskinen och låt gå i cirka 20 minuter. Om du inte har glassmaskin kan du hälla smeten i en form och ställa in i frysen i minst tre timmar. 

5. Smält chokladen.

6. Fyll struten med glass och doppa den sedan i den smälta chokladen och den rostade kokosen. Ät och njut!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar