Du behöver:
100 gr socker
6 äggulor
450 gr avrunnen ananas
400 ml kokosmjölk
400 gr kondenserad mjölk
1/4 l vispgrädde (ovispad)
1/2 dl Malibu rom
12 glasstrutar
250 gr smält choklad
50 g rostade kokosflingor
Elvisp
Mixer
Glassmaskin
Så gör du:
1. Vispa socker och äggulor till ett skum. Ställ åt sidan.
2. Mixa ananas, kokosmjölk och kondenserad mjölk.
3. Blanda i vispgrädde och Malibu i ananassmeten. Häll sedan i socker- och äggblandningen. Blanda väl.
4. Häll smeten i glassmaskinen och låt gå i cirka 20 minuter. Om du inte har glassmaskin kan du hälla smeten i en form och ställa in i frysen i minst tre timmar.
5. Smält chokladen.
6. Fyll struten med glass och doppa den sedan i den smälta chokladen och den rostade kokosen. Ät och njut!