Sugen på en vegetarisk middag? Prova detta färgsprakande och enkla recept med pumpa som både är mättande, billigt och gott!
Ugnsbakad pumpa med getost och grönkål
Du behöver:
(4 portioner)
- 2 butternutpumpor, medelstora
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Fyllning:
- ½ granatäpple
- 100 g grönkål
- 150 g getost, t ex chèvre
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk flytande honung
- 2 msk olivolja
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Dela pumpan på mitten och kärna ur, gnid in snittytan med olivolja och lägg på en bakplåt, med snittytan uppåt. Krydda med lite flingsalt.
- Baka i mitten av ugnen tills pumpan mjuknat och fått fin färg.
- Pilla loss kärnorna från granatäpplet och lägg i en bunke. Dela grönkålen i mindre bitar och skär loss den träiga stjälken, om den sitter kvar. Dela osten i mindre bitar. Tillsätt grönkål, vinäger, honung och olivolja i en bunke.
- Krydda med lite salt och peppar och blanda. Fördela över pumpan och toppa med getost i mindre bitar, baka i ytterligare 10 minuter tills osten fått lite färg. Toppa med granatäpple och servera med ett gott bröd eller en sallad.

Receptet på ugnsbakad pumpa är hämtat från boken Middag allt i ett av Maria Zihammou (Semic, 2023).
Tips!
Som topping till pumpan passar en len getost, fetaost eller krämig vitost från Balkan.
Gillade du det här receptet? Testa även Ugnsbakad citronkyckling och Torsk i ugn