Räkfettuccine med citron och chili

Laga en fräsch och smakrik räkpasta där fänkål, vitlök och chili fått fräsa i nyttiga fetter. Den är god mitt i kalla vintern eller när det är varmare ute! 


Räkfettuccine med citron och chili

Tid: 30 minuter (45 minuter om oskalade räkor används)
Mängd: 4 portioner

Du behöver:

• 1 kg räkor med skal eller ca 400 g skalade
• 300 g fettuccinepasta eller spagetti
• 2 msk smör
• 3 msk rapsolja
• 1 fänkål, strimlad
• 2 röda chili, tunt skivade
• 5 vitlöksklyftor, finhackade
• 1 msk flytande honung
• 1 tsk salt
• 2 citroner, finrivet skal och saft
• 400 g körsbärs-
tomater, halverade
• 3 salladslökar, skivade
• 1 kruka dill, grovhackad
• 1 knippe bladpersilja (50 g), grovhackad

Gör så här:

1. Används räkor med skal, börja då med att skala dem.

2. Koka pastan riktigt al dente, 2–3 minuter kortare än den koktid som anges på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.

3. Hetta upp smör och olja i en rymlig stekpanna eller gryta. Fräs fänkål, chili och vitlök i 2 minuter. Tillsätt honung, salt, citronskal, citronsaft, tomater och salladslök och låt det bara bli varmt. Ta sedan pannan från plattan.

4. Blanda ner pastan i pannan och späd eventuellt med 1⁄2–1 dl av pastavattnet om det behövs. Strö över räkor, dill och bladpersilja. Servera direkt.

Recept ur Middag hela veckan (Norstedts).

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar