Chinese orange chicken (kinesisk apelsinkyckling)
4 portioner, tid: 35 min
Ingredienser:
- 600 g kycklingfilé
- Olja till stekning
Marinad:
- Ca 3 cm riven färsk ingefära
- 1/2 dl majsstärkelse
- 1/2 dl japansk soja
Sås:
- Saft från 2–3 apelsiner eller 2 dl apelsinjuice
- 1 msk majsstärkelse
- Finrivet skal från 1 apelsin
- 2 msk hoisinsås
- 2 msk risvinäger
- 2 pressade vitlöksklyftor
Garnering:
- Strimlad salladslök
- Rostade sesamfrön
Till servering:
- Kokt ris, gärna jasminris
Läs också: Supersnabb lasagne – på bara 5 ingredienser
Gör så här:
1. Blanda först alla ingredienser till marinaden. Skär sedan kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden. Låt stå och marinera i minst 10 minuter. Vispa ihop såsen under tiden.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen med sin marinad tills den får lite färg runt om. Ringla över såsen och låt alltsammans sjuda i cirka 10 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt.
3. Garnera med salladslök och sesamfrön. Servera med ris.
Tips!
Kycklingen kan med fördel marinera i upp till 12 timmar i kylen.
Receptet är hämtat ur Veckans matsedel av Zeina Mourtada (Bonnier fakta).