Recept: Nyttiga Raw Food-bollar

Nyttig och god fika, finns det? Ja, absolut! Här är ett recept på raw food-bollar som passar perfekt till eftermiddagskaffet. 


Linnéa Seidel driver matbloggen Linneas Skafferi. Här bjuder hon på ett nyttigt och gott recept på raw food-bollar med smak av kokos, kakao och lingonpulver. 

Recept Raw food-bollar

(cirka 20 stycken)

  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl russin
  • 2 tsk kokosolja
  • ev ett par droppar vatten
  • 1 msk kakao
    1/2 tsk vaniljpulver

 

Gör så här:

1. Lägg russin och solroskärnor i en matberedare och mixa till en smulig massa. Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa tills smeten går ihop och du kan forma bollar av den. Blir den lite för torr kan du tillsätta lite, lite vatten.

2. Smaksätt med kakao och vaniljpulver. Forma till bollar och lägg på en bricka. Dessa raw-food-bollar är rullade i kokos, kakao eller lingonpulver.

3. Ställ kallt. Efter cirka en timme kan du förpacka bollarna i en burk med lock. Förvara i frysen.

 

Andra goda saker att smaksätta bollarna med är:

  • Lakritspulver
  • Ingefära och kanel
  • Blåbärspulver
  • Lingonpulver
  • Kaffe

 

 

Mer recept av Linnéa Seidel hittar du på hennes blogg Linneasskafferi.se.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar